Den store bryllupscheckliste

Går du med bryllupsplaner sammen med din kommende mand? Så har du sikkert en masse punkter på dagsordenen, såsom brudekjolen, serviceringen, gæstelisten, og alt det der nu skal til for at jeres kommende store dag skal lykkedes og blive et mindeværdigt øjeblik resten af livet. Herunder kan du få gode tips og tricks til din store bryllupschecklist. Og ønsker du at få mere inspiration, kan du klikke ind på KreditNU’s blogindlæg om bryllup.

Bryllupskjolen

Du kommer ikke udenom, at et bryllup også skal have en bryllupskjole og et jakkesæt til brudgommen. Hvordan det skal se ud, og hvor meget det skal koste er helt op til det enkelte brudepar. Skal det være et kirkebryllup med alt det indebærer? Eller vælger I at holde en borgerlige vielse? Det klassiske kirkebryllup er ofte kendetegnet med hvid bryllupskjole og jakkesæt, hvorimod den borgerlige vielse på rådhuset er lidt mere laid back. Det betyder dog ikke, at du kan gå all in med slør og langt slæb på rådhuset! 

Bryllupsfesten

Hvor skal bryllupsfesten holdes? Er det på restaurant, i forsamlingshus eller hjemme i privaten? Selve bryllupsfesten er en af de helt store udgifter på dagen, for her skal der både findes penge til bordpynt, ekstra borde og stole og ikke mindst mad og drikke. Bliver den store fest holdt ude i byen, skal der også betales til dette, ligesom der også skal betales for servering og menu. Hvor meget selve bryllupsfesten kommer til at løbe op kan være svært at give et tal på, for der er så mange faktorer, der spiller ind. Du kan derfor sætte dig ned og gøre op med:

  • hvor mange der spiser med.
  • om festen holdes ude eller i privaten.
  • om der skal være en separat reception og bryllupsfest.
  • om der skal hyres underholdning ude fra byen. 

Vælger I at holde festen i privaten, kan der være mange penge at spare, hvor I også har mulighed for at gøre festen intim og mindeværdig for hele familien – uden det koster en bondegård. 

Fotograferingen

Selvfølgelig skal den store dag foreviges. Men hvem skal stå for fotograferingen? Har I en onkel eller tante i familien, som dygtig med et kamera? Eller skal I ud og have en professionel fotograf? Der findes adskillige professionelle fotografer på markedet, som netop har specialiseret i bryllupper og at forevige de helt særlige øjeblikke. Prisen for en bryllupsfotograf er meget forskellige, og du skal også tage højde for, om du blot skal have tage portrætter efter vielsen, eller om der skal tages billeder af festen efterfølgende. 

Bryllupsrejsen

Og naturligvis skal dig og din nye mand eller kone naturligvis også fejre kærligheden med en bryllupsrejse. Også her er det kun fantasien og budgettet, der sætter grænser. Dog kan den nuværende coronasituation også være en smule drilsk. Så måske bryllupsrejsen bliver delt i to – en hurtig get away i Europa og en længere rejse, når vi atter kan rejse sikkert igen? 

Skriv et svar